Datasikkerhed I Boligforeningen Datasikkerhed I Boligforeningen Mobil (2)

Hvorfor er sikkerhed i netværket så vigtigt?

Datasikkerhed spiller en stor rolle

Datasikkerhed spiller en stor rolle i dag, og det er uundgåeligt at forholde sig til stærke ord som Ddos-angreb, hacking og botnets. Vi kender truslerne – måske alt for godt – men vi er måske i tvivl om, hvordan vi undgår indbrud i vores netværk. Svaret er helt enkelt: et sikkert netværk er vejen udenom alle truslerne. Sikkerhed er det, du skal prioritere allerhøjest.

Og som det er tilfældet så mange andre steder i livet, er det en stor fordel at være på forkant og forebygge ved at forhindre et brud på sit netværk, fremfor at vente til det er sket, og efterfølgende skulle rydde op efter et angreb.

Men hvordan gør man det? Hvordan sikrer man sit netværk rigtigt? I denne artikel forklarer vi, hvordan man designer et sikkert netværk, som er sikret både indefra og udefra og dermed undgår indbrud.

Nordbro Reference Interview Bubble Blog Nordbro Reference Interview Bubble Blog Mobil

Enkelthed er sikkerhed

Vi oplever ofte, at man i fx boligforeninger har installeret en IP-adresse pr. produkt eller funktion. Der er måske oprettet én IP-adresse til bredbånd, én til overvågning og én til dørtelefoni. Det er også meget normalt, at når der skal etableres et nyt produkt, så har boligforeningen fået en elektriker til at åbne op for en IP-adresse mere.

Til sidst kan en boligforening måske have seks forskellige indgange. Og det kan være et stort problem. Fordi jo flere indgange eller IP-adresser man har, jo nemmere er det for en hacker at bryde ind i netværket. Et netværk er aldrig sikrere end det svageste led – og derfor gælder det om, at skabe så få ”led”, som muligt.

Lige præcis derfor har vi designet ét lukket kredsløb, hvor der kun er én indgang. På den måde kan vi fokusere alt vores energi på at optimere sikkerheden på lige netop den indgang, og det gør det langt sværere, for ikke at sige umuligt, for en hacker at bryde ind.

Sikkerhed I Netværket Enkelt Sikkerhed I Netværket Enkelt Mobil

Det er nemmere at hacke et netværk, hvor trafikken er blandet

Når man designer et boligforeningsnetværk, skal man være opmærksom på, at hacking ikke kun kan ske udefra og ind i netværket. Man kan faktisk både blive angrebet udefra og indefra. Det er tit noget, vi glemmer. Og det stiller krav til, hvordan et netværk er opbygget, for at sikkerheden er i top over for begge typer af angreb.

En af de vigtigste faktorer, når man skal bygge et sikkert netværk er, at man sørger for, at datatrafikken ikke bliver blandet for meget sammen. For at forstå det bedre, kan man sammenligne det med en racerbane med flere spor. Her vil det optimale selvfølgelig være, at alle spor eller veje er adskilt af et hegn, sådan at bilerne ikke kan køre ind til hinanden og dermed køre galt. Det samme gør sig gældende i et netværk.

Her er det optimale ligeledes, at der kan køre mange spor på samme netværk, men at de alle er adskilte. Man kan også kalde det for ’flere netværk i netværket’. Denne løsning gør, at de interne spor ikke kan se hinanden, og det sikrer en potentiel hacking indefra netværket.

Men hvordan skaber man så flere netværk i ét netværk, som ikke kan se hinanden? Det gør man ved at bruge Vlan til de interne data-spor. Vlan kan nemlig ikke ’ses’ af andre brugere på netværket. Det vil sige, at man kan have mange Vlan ’kørende’ parallelt, uden de kan se hinanden. Denne løsning øger sikkerheden internt i netværket.

Men et netværk skal ikke kun beskyttes indefra – det skal også beskyttes fra udefrakommende angreb. Og det gør man med en firewall, som bremser alt fra spam, Ddos- og hackerangreb.

Har I Sikret Jeres Bygninger Forsvarligt







Der er set eksempler på, at hackere er kommet ind i et netværk via en vaskemaskine eller en printer. I princippet kan man trænge ind i netværk, så snart man kan finde en IP-adresse, som ikke er sikret.

Med HyperConnect ville sådan et angreb blive opdaget med det samme. Vores overvågningsafdeling vil få en notifikation om, at en ukendt IP-adresse er i gang med at trænge ind i netværket, og de vil straks kunne lukket hullet. Men generelt får vi ikke mange angreb, da HyperConnect er umulig at trænge igennem.

Det er sikret fra alle indgange.

- Søren Balslev, Designer på HyperConnect

24 timers overvågning giver et ekstra lag af sikkerhed

Datasikkerhed spiller en stor rolle. Og hvis man vil være helt på den sikre side, så er det vigtigt at netværket overvåges 24/7. Både fordi man kan sætte ind, hvis udefrakommende forsøger at trænge ind i netværket, men også fordi, at det er vigtigt at opdatere sin software løbende. Det er ret typisk, at mange virksomheder og boligforeninger ikke husker at opdatere den software, de benytter. Og dette kan også skabe en lettere vej ind for hackere.

Via en HyperConnect-router får vores overvågningsafdeling en notifikation, hvis en software fx skal opdateres. Hurtigt og nemt kan de opdatere den fra hovedkontoret uden at skulle fysisk ud til selve installationen. Det sparer virksomheden for en masse unødigt arbejde og samtidigt sikrer det, at alt udstyr er opdateret, og at den data, der flyder rundt i netværket, er sikret.

24 Timers Overvågning Netværk Sikring 24 Timers Overvågning Netværk Sikring Mobil