GAB Case Homecharge Topbanner1 GAB Case Homecharge Topbanner Mobil

CASE: Få styr på processen, når I skal etablere ladestandere

Efterspørgslen på ladestandere har aldrig været større

Mange vil gerne vide, hvordan man igangsætter etablering af ladestandere i sin bolig- eller andelsforening. Derfor har vi spurgt driftschef Michael Rud fra Glostrup Andelsboligforening om, hvordan han har grebet den proces an.

Michael fortæller:

”Jeg er jo passioneret, når det kommer til hybrid- og elbiler, og jeg er helt sikker på, at det kun er et spørgsmål om tid, før vi alle sammen kører i hybrid- eller elbiler. Men én ting er, hvad jeg mener, en anden ting er, hvad beboerne ønsker.

Derfor igangsatte vi en spørgeundersøgelse iblandt vores beboere for at finde ud af, hvor stor efterspørgslen var. Og vi blev bekræftet i, at flere var interesseret i at købe en el- eller hybridbil, hvis der var ladestandere i vores forening.”

Da Glostrup Andelsboligforening havde foretaget spørgeundersøgelsen, kunne Michael og resten af bestyrelsen igangsætte projektet.

Processen, som skulle vise sig at tage over et år, bærer i dette tilfælde præg af det gode samarbejde, som bestyrelsen og driftsafdelingen har haft. Et vigtigt aspekt for at nå i mål med et projekt af denne kaliber.

GAB Case Tilkobler Ladekabel Til Bil Edit GAB Case Tilkobler Ladekabel Til Bil Mobil Edit

Tilbudsfase- og godkendelse

Efter Glostrup Andelsforening havde ansøgt om tilskud hos Bolig- og Planstyrelsen, kom projektet i udbud. Her gik fem forskellige udbydere i gang med at opmåle samt beregne ’ladestander-behovet’ og derudfra give et samlet pristilbud på projektet.

Ved næste beboermøde blev budgettet præsenteret for beboerne, og nu kunne Michael foretage anden del af ansøgningen til Bolig- og Planstyrelsen, hvor selve byggebudgettet skulle endeligt godkendes. Så snart Glostrup Andelsforening fik tilsagn fra Bolig- og Planstyrelsen, kunne selve etableringen begynde.

Et godt råd:

Hvis en afdeling planlægger at etablere ladestandere, kan de med fordel optage et lån af boligforeningens depositionsfond. Spørgsmål herom kan evt. rettes mod hovedbestyrelsen.

GAB Case Ladestandere I Foreningen GAB Case Ladestandere I Foreningen Mobil

Vælg en skalerbar løsning

Når man skal i gang med at etablere ladestandere i sin andels- eller boligforening, er det en fordel, hvis man tænker flere ladepladser ind, end der reelt er behov for. For med tiden vil behovet for ladepladser- og standere stige. De nye klimamål og kurven for salg af elbiler peger kun i én retning, og det er et stigende behov for ladestandere i fremtiden.

Martin Nymark, som er Key Account Manager i DKTV, fortæller:

”Jeg anbefaler mine kunder at vælge en skalerbar løsning, og så udfordrer jeg dem med at tænke over, hvad behovet er om 8-10 år. Michael Rud fra GAB har været rigtig god til at være på forkant på dette område. Den løsning, GAB har valgt, er fremtidssikret, fordi de kabler, der er blevet installeret, kan håndtere mange flere ladestandere med tiden.”

Vil du gerne finde mere viden om vejen til elbiler og ladeløsninger? Så finder du god information og flere værktøjer hos Almennet, her:

Elbiler i det almene
GAB Case Ladestandere Og Bil GAB Case Ladestandere Og Bil Mobil

Find den rigtige ladestanderløsning

Vi ved, at det kan være svært at træffe beslutning om den rette ladestanderløsning. Foreninger er forskellige i form af beboersammensætning, og man vil gerne sikre sig, at løsningen matcher ens behov og økonomi – både i dag og fremadrettet.

Lad os derfor hjælpe jeres forening på vej. Kontakt én af vores rådgivere og få en uforpligtende snak:

Jasper Jannerup DKTV

Jasper Bandsholm Jannerup

Markedschef

Telefon: 51 15 75 06
jbaj@dktv.dk

Anders Meulengracht DKTV

Anders Meulengracht

Key Account Manager

Telefon: 40 41 40 03
anme@dktv.dk