Og vinderen blev Røde Vejrmølle Park!

I vores partnerskab med Affaldsindsamlingen og Danmarks Naturfredningsforening har vi valgt at belønne en virksomhed eller forening for deres grønne aktivitet. Vi blev meget overvældet da mere end 100 virksomheder og foreninger valgte at nominere deres grønne projekter og aktiviteter. Sammen med Danmarks Naturfredningsforening har vi læst alle de flotte nomineringer igennem – og der var en masse godt - alt fra at samle havaffald, upcycling, reducere energiforbrug til anlæg af insekthoteller, opsætning af fuglekasser og biodiversitetsprojekter.

Vinderen af ’DKTV’s NaturPris – sammen om naturen’ blev Røde Vejrmølle Park for deres omfattende indsatser for at skabe mere biodiversitet i og omkring boligforeningens fællesområder. Foreningen har fx oprettet en biodiversitetsgruppe, som har udarbejdet en ’Grøn plan’, der er en handlings- og aktivitetsplan for, hvordan der skal etableres mere biodiversitet fremadrettet – skridt for skridt.

Naturpris Vinder 2024 Røde Vejrmølle Park Naturpris Vinder 2024 Røde Vejrmølle Park Mobil

DKTV besøger Røde Vejrmølle Park

Sammen med Charlotte Juul fra Affaldsindsamlingen tog vi ud og besøgte Røde Vejrmølle Park. Det var utroligt inspirerende at opleve alle de grønne projekter, som foreningen allerede havde igangsat.

Bl.a. havde de plantet vilde blomster- og krydderurtebede, som både beboere og insekter får glade af. Insekterne er særligt begejstret for mynte og oregano, som der vokser meget af i haverne. Derudover har de også plantet et langt plantebælte, som bl.a. bestod af vilde jordbær.

Jasper Jannerup, som er Markedschef i DKTV overrakte prisen på de 25.000 kr. til foreningen, der nu glæder sig til at udnytte pengene til at udvide de grønne tiltag endnu mere.

Naturpris Vinder 2024 Røde Vejrmølle Park Gavecheck Naturpris Vinder 2024 Røde Vejrmølle Park Gavecheck Mobil
Naturpris Vinder 2024 Røde Vejrmølle Park Bed High

Mange grønne planer på paletten

I Røde Vejrmølle Park har man tidligere haft succes med at hænge fuglekasser op – så dem vil de gerne have flere af.

Derudover vil de bygge et kvashegn, som består af de grene beboerne årligt beskærer fra buske og træer. Her elsker insekter, samt pindsvin at holde til, og fuglene bygger fugleredder i kvashegnet, og der vokser masser af svampe, der også er gavnligt for biodiversiteten.

Naturpris Vinder 2024 Røde Vejrmølle Park Mark

Et fællesprojekt hvor alle kan biddrage

Røde Vejrmølle Park har hele tiden for øje, at arbejdet med at skabe biodiversitet, skal være et fællesprojekt. Det har aldrig været planen, at det kun var bestyrelsen der skulle gå forrest.

De vil gerne have, at det er hele foreningen der er med, og at alle beboere kan bidrage med noget. De tror på, at de i fællesskab kan gøre en forskel for Danmarks natur.

* Humus er døde planter, rødder og gødning som er med til at skabe et sundt miljø for levende organismer.