Blog Vi Skal ’Vende Et Tankskib, Så Hvor Skal Vi Starte Blog Vi Skal ’Vende Et Tankskib, Så Hvor Skal Vi Starte Resp

#1 Vi skal ’vende et tankskib’, så hvor skal vi starte?

Vi er på en rejse, og den er kun lige begyndt: DKTV skal være Co2 neutral i 2028 sammen med resten af TDC Group. Og vi vil gerne tage jer med på vores rejse. Vi synes nemlig, det er vigtigt at dele erfaringer mennesker og virksomheder imellem. For det er ærlig snak, når vi siger, at det er første gang, vi skal vende ’et tankskib’, så det sejler i en mere klimavenlig retning. Vi tror på, at hvis man skal nå i mål med så ’tung’ en operation, bliver vi nødt til at inspirere hinanden og være sammen om at nå målet.

I DKTV er vi en række frivillige, der aktivt er gået i gang med at arbejde med de fire indsatsområder, som er sat op på tværs af hele TDC Group: Energi, Transport, Affaldssortering & Genbrug og Digitale løsninger. 

Tina Bech-Mikkelsen, Projektleder

"Jeg har en baggrund i en grøn energivirksomhed og har i det hele taget en stor interesse for området. Jeg mener, at vi som virksomhed har pligt til at mindske vores påvirkning af miljøet så vidt muligt. Samt at vise vejen og hjælpe medarbejderne med alternativer til en mere klimabevidst adfærd i dagligdagen – uden løftede pegefingre!"

Michael Sylvestersen, Overvågningschef

"Mit team har ansvaret for vores infrastruktur, og det er en af de store Co2 syndere. Derfor har vi i rigtig mange år set på, hvordan vi kunne forbruge mindre strøm og plads, og dermed sænke Co2 mængden. Hvis vi skal komme i mål med at være Co2 neutrale i 2028, så skal mit team og jeg blive ved med at fokusere på målet om at levere det bedst mulige internet til slutkunderne, samtidig med at det har en minimal effekt på klimaet."

Morten Mathiasen, Projektchef

"Hvem sætter ikke pris på at trække frisk luft ned i lungerne, gå en tur på stranden og måske tage et dyp i det reneste havvand? Det gør vi alle sammen. Og derfor synes jeg også, det er vigtigt at huske på, at alene kan vi ikke ændre noget for klimaet. Det er noget vi skal gøre sammen. Derfor bakker jeg selvfølgelig op om de initiativer, DKTV og TDC Group har sat i gang."

Jesper Wistoft, IT chef

”Jeg er med i gruppen for at gøre noget for klimaet, og mit fokus er transport. Dét at samarbejde digitalt og hjemmefra, synes jeg, er en spændende måde at udnytte vores ressourcer mere optimalt og at formindske transport til og fra arbejde. Undersøgelser viser, at folk arbejder mere effektivt og er mere tilfredse, når de også har mulighed for at arbejde hjemmefra. ”

Sammen udgør vi et team, hvori styrken blandt andet findes i vores forskellige kompetencer. Udover de tværorganisatoriske arbejdsgrupper i hele TDC Group, ønsker vi i DKTV at søsætte egne initiativer samt at aktivere og involvere vores medarbejdere til en mere klimabevidst adfærd. Vores mission er, at klimavenlig adfærd skal være en naturlig del af vores medarbejderes hverdag – både når vi bruger vores kontorer, transportere os selv, køber ind, smider ud, når vi mødes, afholder events, når beslutninger skal træffes, og når vi tager imod nye medarbejdere.  For os handler det nemlig ikke om ”bare” at nå et procentvis Co2 mål. Det handler derimod helt enkelt om at gøre tingene ordentligt og tage ansvar for at minimere vores påvirkning af klimaet.

Men hvordan finder vi ud af, hvor vi skal starte? Hvordan får vi alle medarbejderne med på denne klimarejse? Og hvordan gør vi det sjovt, lærerigt og motiverende for medarbejderne at tænke klima? Det vil vi arbejde med det næste stykke tid. Så - stay tuned - og følg vores arbejde videre mod et Co2-neutralt DKTV.