Klimablog Koer Groent Heder Klimablog Koer Groent Mobil

#5 Gør det så en forskel at tage på ’Kør Grønt’ kursus?

Første evaluering

Det er nu to måneder siden, at vores første hold af kørende teknikere var på ’Kør Grønt’ kursus. Det er derfor tid til at evaluere vores indsats, og vi skal finde ud af, om det overhovedet kan svare sig at sende flere af vores medarbejdere på kursus i ’Kør Grønt’. Hjælper det at accelerere kvikt, at være på forkant og ’læse’ trafikken på forhånd og at have det rigtige dæktryk?

Det korte svar er ja. Efter kurset er alle deltagerne blevet målt på deres kørsel, og derved kan vi sammenligne deres nuværende brændstofforbrug med, hvor mange kilometer de kørte pr. liter inden kurset. Og vi er meget glade for, at vi nu har en tekniker, der kører 15 km pr. liter i modsætning til før, hvor han kørte 8,2 km pr. liter. Vi har også flere medarbejdere, der har formindsket deres brændstofforbrug med mere end 20%. Fælles for alle, der har deltaget i kurset er, at de alle nu kører længere på literen, end de gjorde, inden de deltog i kurset. Det fortæller os, at vi er på rette vej, og at vi har fat i noget, der kan gøre en forskel for det store CO2-regnestykke.

Dktv Teknikerbil I Marken Dktv Teknikerbil I Marken Mobil

Citat

Anders Kilde, der også deltog i kurset, fortæller:

”Jeg må indrømme, at de nye tiltag kan være svære at få ført ud i livet i hverdagen. Den smutter altså en gang imellem. Men så kommer der også nogle dage, hvor jeg egentligt kører rigtigt godt. Har fundet ud af, at det der virker for mig, er at holde øje med tallene løbende og vurdere min egen indsats. Og så prøver jeg at holde fast i de små nye vaner, som fx bare det at køre langsommere.

Jeg vil blive ved med at kæmpe for det, det er sikkert.”

Anders Kilde Dktv Anders Kilde Dktv M

En stor indsats for nye kørevaner

Vores kørende teknikere har gjort en stor indsats for at holde brændstofforbruget nede de sidste måneder, og de har arbejdet hårdt for at tillægge sig de nye kørevaner. Det er tydeligt, at den her klimakamp skal vi vinde i fællesskab.

Så det glæder os at se, hvordan deltagerne har arbejdet sammen om at komme i mål, og stadigvæk bliver ved med at motivere hinanden.

Nu skal vi finde ud af om tendensen holder, så det bliver muligt at gøre det til en fast aktivitet, at sende vores kørende teknikere på kursus i ’Kør Grønt’. Følg med her på bloggen, når vi tager dig med videre på vores klimarejse.

#stærkeresammen

Grøn Kørsel Miljøbevidst Brændstofforbrug Grøn Kørsel Miljøbevidst Brændstofforbrug M