Klimaplan Tekniker På Job Klimaplan Tekniker På Job Mobil

Vi bliver en del af en ambitiøs klimaplan

DKTV er en del af TDC NET, og vi stolte over den ambitiøse klimaplan, der netop er blevet offentliggjort i en pressemeddelelse den 7. december og som adm. dir. for TDC NET Andreas Pfisterer sætter ord på i Børsen samme dag.  

Målet er ikke mindre end nul CO2-udledning i 2030! Dette inkluderer både den direkte udledning fra vores virksomhed (Scope 1), den indirekte f.eks. el og varme (Scope 2), samt udledningen fra vores kunder og leverandører (Scope 3). Det kan sikkert for mange lyde som en næsten umulig opgave at skulle gennemføre på blot 8 år. Især set i lyset af at vi er en virksomhed, der lever af at koble hundredtusindvis af danskere på nettet, og som mere end nogensinde streamer løs, arbejder hjemmefra og kobler nye enheder på nettet. Hvert år stiger dataforbruget med ca. 40% i Danmark. Et dataforbrug vi står til regnskab for.

Med med de seriøse investeringer og projekter, som TDC NET allerede har gjort og sat i gang bl.a. 4 solcelleparker på Fyn og Jylland, udskiftning af 3G til det mere energieffektive 5G netværk, samt trinvis udskiftning af vores diesel-drevet bilflåde, ja så er vi overbeviste om, at vi i 2030 vil være en del af en CO2 neutral koncern.

Vi vil fra DKTV’s side bidrage aktivt til målene. Det er helt naturligt. Vi arbejder allerede ad forskellige spor. Ét væsentligt spor er vores produktlinje. Her har vi fokus på at levere energieffektive og klimatilpasset netværk til vores kunder. Vi kalder det HyperConnect. Helt kort betyder HyperConnect, at samle ejendommes enheder i ét samlet og lukket netværk ved hjælp af færre og mere energieffektivt udstyr. Gevinsten er først og fremmest en mere enkel drift, og hvor man kan regulere ejendommes energiforbrug og undgå spild. Men også at imødekomme det stigende behov fra brugeren for hurtigt internet og at kunne koble nye og smartere enheder på.

Ét andet spor er udbredelse af grøn køre teknik i vores bilflåde. Et tredje spor er vores indtræden på markedet for ladestandere, der også kommer til at spille en afgørende rolle i den nationale grønne omstilling. Og sidst men ikke mindst de løbende initiativer fra vores medarbejdere, der alt sammen bidrager til den overordnede klimaplan. Hver og én betyder noget i det samlede regnskab. For kun i fællesskab opnår vi så ambitiøse mål!

*Scope 1, 2 og 3 kommer fra standarden “SCIENCE BASED TARGETS”,
som TDC Net benytter til at verificere reduktionerne i sin klimplan.
Klimamål efter Science Based Targets Initiatives standarder skal basere sig på anerkendte metoder og leve op til målene i Paris-aftalen.Udledningerne og indsatserne opdeles i virksomhedens direkte udledninger (scope 1), virksomhedens indirekte såsom el og varme (scope 2) og udledninger fra kunder og leverandører i værdikæden (scope 3). KILDE: SBTI